Hvor kommer posisjonsdata og AIS-data fra?

Posisjonsdata for båten din hentes direkte fra GPS-enheten på enheten der appen er installert, for eksempel smarttelefonen eller nettbrettet ditt. Skippos app støtter ikke import av posisjonsdata fra eksterne enheter eller utstyr.

For å kunne se AIS-data må du ha en aktiv internettforbindelse fra et mobildatakort, da denne informasjonen hentes online fra Sjøfartsverket. Det fungerer altså ikke ved å dele internett fra en enhet til en annen.

Vanlige årsaker til at AIS-båter eller Skippobåter ikke vises på sjøkartet:

1. Sjøfartsverkets og andre leverandørers master kan noen ganger ikke fange opp signalet fra båtene. Dette kan skje hvis båten er langt ute til havs, har en svak sender eller en lav antenne.

2. En båt kan havne i radioskugge med sin AIS, noe som betyr at den ikke vises på kartet.

3. I enkelte tilfeller filtrerer våre leverandører bort mindre båter av personvernhensyn, noe som kan føre til at noen båter oppleves som forsvunnet.

4. Hvis en Skippo-bruker deler sin posisjon via appen, men befinner seg langt fra vann, vil posisjonen ikke vises i appen.

5. For at appen skal kunne dele posisjonen din, selv når du ikke aktivt bruker appen, må den være aktiv i bakgrunnen. Dette betyr at appen fortsatt arbeider, selv om du ikke ser den på skjermen. Hvis du slår av appen helt, kan den ikke fortsette å dele posisjonen din.

6. Ved enkelte anledninger kan tekniske problemer oppstå, og båtene vises ikke korrekt. Vi arbeider derfor kontinuerlig med å forbedre leveransen av informasjon om AIS- og Skippobåter for å sikre best mulig nøyaktighet.