Hvor kommer positionsdata og AIS-data fra?

Positionsdata for din båd hentes direkte fra GPS-enheden på den enhed, hvor appen er installeret, for eksempel din smartphone eller tablet. Skippos app understøtter ikke import af positionsdata fra eksterne enheder eller udstyr.

For at kunne modtage AIS-data skal du have en aktiv internetforbindelse fra et mobildatakort, da denne information hentes online fra Søfartsstyrelsen. Det fungerer altså ikke ved at internetdele fra en enhed til en anden.

De mest almindelige grunde til, at AIS-både eller Skippobåde ikke vises på søkortet

1. Søfartsstyrelsens og andre leverandørers master kan nogle gange ikke opfange signalet fra bådene. Dette kan ske, hvis båden er langt ude til havs, har en svag sender eller en lav antenne.

2. En båd kan komme i radioskugge med sin AIS, hvilket betyder, at den ikke vises på kortet.

3. I visse tilfælde filtrerer vores leverandører mindre både fra af hensyn til privatlivets fred, hvilket betyder, at nogle både kan opleves som forsvundne.

4. Hvis en Skippo-bruger deler sin position via appen, men befinder sig langt fra vandet, vil positionen ikke blive vist i appen.

5. For at appen kan dele din position, selv når du ikke aktivt bruger appen, skal den køre i baggrunden. Dette betyder, at appen stadig arbejder, selvom du ikke ser den på skærmen. Hvis du lukker appen helt, kan den ikke fortsætte med at dele din position.

6. I visse tilfælde kan der opstå tekniske problemer, og bådene vises ikke korrekt. Vi arbejder derfor kontinuerligt på at forbedre leveringen af information om AIS & Skippobåde for at sikre den bedst mulige nøjagtighed.