Mistä sijaintitiedot ja AIS-tiedot tulevat?

Veneesi paikannustiedot haetaan suoraan GPS-yksiköstä laitteella, johon sovellus on asennettu, esimerkiksi älypuhelimesta tai tabletista. Skippo-sovellus ei tue paikannustietojen tuontia ulkoisista laitteista tai varusteista.

Jotta voit vastaanottaa AIS-tietoja, tarvitset aktiivisen internetyhteyden mobiilidatakortista, koska nämä tiedot haetaan verkosta Merenkulkuhallinnolta. Se ei toimi internetjakona laitteesta toiseen.

Yleisimmät syyt siihen, miksi AIS-veneet tai Skippo-veneet eivät näy merikartalla

1. Merenkulkuhallinnon ja muiden toimittajien mastot eivät joskus pysty vastaanottamaan veneiden signaalia. Tämä voi tapahtua, jos vene on kaukana merellä, sillä on heikko lähetin tai matala antenni.

2. Vene voi joutua radiosäteen katveeseen AISkanssa, mikä tarkoittaa, että se ei näy kartalla.

3. Joissakin tapauksissa toimittajamme suodattavat pienempiä veneitä yksityisyyden suojelemiseksi, mikä tarkoittaa, että jotkut veneet saattavat vaikuttaa kadonneilta.

4. Jos Skippo-käyttäjä jakaa sijaintinsa sovelluksen kautta mutta on kaukana vedestä, sijaintia ei näytetä sovelluksessa.

5. Jotta sovellus voi jakaa sijaintisi, vaikka et aktiivisesti käyttäisikään sitä, sen on oltava käynnissä taustalla. Tämä tarkoittaa, että sovellus toimii edelleen, vaikka et näe sitä näytöllä. Jos suljet sovelluksen kokonaan, se ei voi jatkaa sijaintisi jakamista.

6. Joskus teknisiä ongelmia voi esiintyä ja veneitä ei näytetä oikein. Työskentelemme jatkuvasti AIS- ja Skippo-venetietojen toimituksen parantamiseksi varmistaaksemme parhaan mahdollisen tarkkuuden.