Hur använder jag ankarvakt?

Ankarvakt används för att hålla koll på att din båts rörelser när du ligger på svaj med ankare. Sov gott utan att oroa dig för att inte märka om båten skulle flytta på sig. För att aktivera ankarvakt följer du dessa steg.

1. Gå till fliken “Planera” eller “Navigera”

2. Klicka på knappen med en flytvästikon I nedre vänstra hörnet

3. Välj knappen “Ankarvakt”

4. Om du inte har godkänt att appen alltid har tillåtelse att se din platsinformation behöver du ange detta i inställningar på din telefon. Du behöver också se till att telefonen inte är i batterisparläge och att du tillåter notiser från appen.

5. Flytta kartan för att markera ankarets position

6. Välj hur stor radie du önskar på din ankarvakt

7. När du är klar, klicka på knappen “Starta ankarvakt”

8. Se till att ha god GPS-signal och koppla gärna telefonen till en strömkälla.

9. När ankarlarmet går får du en notis i telefonen.