Hur laddar jag ned sjökort för att navigera offline?

För att spara ner kartor för att navigera offline, följ nedan steg.

1. Gå till fliken “Planera”

2. Öppna kartinställningar

3. I det övre högra hörnet, klicka på “Offlinekartor”

4. Klicka på knappen “Skapa ny offline-karta”

5. Genom att zooma in eller ut. Välj det område du vill ladda ner inom den upplysta kvadraten.

6. Klicka på knappen “Ladda ner karta”. Vid stora områden och stora filer tar det längre tid att ladda ner kartorna.

7. När kartan är nedladdad har du möjlighet att ge kartan ett namn, redigera kartan eller ta bort om du ångrar dig.

8. När du känner dig klar, klicka “Klar” för att spara.

Observera att nedladdning av stora områden i offlinekartor kan kräva betydande lagringsutrymme på din enhet. Som referens kan en karta som täcker 5 sjömil, uppta cirka 25 MB utrymme. En karta som täcker 10 sjömil upptar cirka 100 MB utrymme.

Vår rekommendation är därför att endast ladda ner kartor över områden där du vet med dig att uppkopplingen kan vara dålig. Vi förstår att det är en viktig funktion att på ett snabbt sätt kunna ladda ner stora områden på ett sjökort. Därför jobbar vi kontinuerligt på att förbättra denna funktion.