Hur sparar och hanterar jag rutter, platser och spår?

Du kan enkelt spara dina rutter, platser och genomförda resor i appen.

För att spara en egen markerad plats följ dessa steg

1. Gå till fliken “Planera”

2. Klicka på sjökortet på den plats du vill spara

3. Klicka på knappen “Spara”

4. Ge platsen ett namn. Du kan även addera en kommentar, bilder, en tagg och välja en lista eller kategori. På så sätt kan du strukturera dina platser för att lätt hitta dem senare.

5. Klicka på knappen “Spara plats” för att spara

För att spara en rutt följ dessa steg

1. Gå till fliken “Planera”

2. Klicka på sjökortet för att välja slutpunkt.

3. Välj sedan startpunkt. Detta kan du göra genom att söka fritt i sökfältet, välja hemmahamn, välja plats på sjökortet eller välja din nuvarande position.

4. Om du vill justera startpunkt klickar du på den och håller inne medan du flyttar punkten. Likaså justerar du slutpunkt.

5. Du kan även addera eller ta bort waypoints längs med rutten som autorutten tar hänsyn till.

6. När du är nöjd med din rutt. Välj om du vill spara din rutt genom att klicka på “Spara och stäng”

7. Om du vill namnge din rutt gå till “Mitt Skippo”

8. Klicka på Ikonen för “Mina rutter”

9. Klicka på den rutt du vill byta namn på

10. I övre högra hörnet finns tre prickar, klicka på dem

11. Välj “Byt namn”

12. Ge din rutt en namn

13. Klicka på “Spara”

För att spara en spår följ dessa steg

1. Gå till “Navigera”

2. Starta plottern genom att välja “Navigera utan rutt”

3. Njut av din färd och klicka sedan “Stoppa rutt”

4. Välj “Spara rutt”

5. Du kan därefter döpa rutt för bättre ordning bland dina spår.