Hvordan måler man avstand på sjøkartet?

Automatisk ruteplanlegging gjør det enkelt å måle avstand på sjøkartet.

Mål avstand i Skippos app:

1. Gå til fanen “Planlegg”.

2. Klikk på sjøkartet for å velge sluttpunkt.

3. Klikk på “Rutt hit”.

4. Velg deretter startpunkt. Dette kan du gjøre ved å søke fritt i søkefeltet, velge hjemmehavn, velge sted på sjøkartet eller velge din nåværende posisjon.

5. Vi beregner avstand i nautiske mil, som justeres når du flytter start- og sluttpunkt på sjøkartet.

Mål avstand i planleggingsverktøyet på nettet:

1. Gå til https://skippo.no/plan.

2. Klikk på sjøkartet for å velge sluttpunkt.

3. Klikk på “Opprett rute”.

4. Velg om du vil opprette rute fra “Hjemmehavn” eller “Velg på kartet”.

5. Hvis du velger “Velg på kartet”, klikk på sjøkartet for å velge startpunkt.

6. Vi beregner avstand i nautiske mil, som justeres når du flytter start- og sluttpunkt på sjøkartet.