Hvordan oppretter jeg en autorute?

Automatisk ruteplanlegging gjør det enkelt å måle avstander og planlegge din ferd på vannet. Følg disse trinnene for å opprette en autorute. Det finnes flere måter å åpne visningen for å opprette en rute, enten under fanen "Mitt Skippo" under "Ruter", under fanen "Naviger" eller ved å:

1. Gå til fanen “Planlegg”

2. Klikk på sjøkartet for å velge sluttpunkt (dit du vil rute).

3. Klikk på “Rute hit”

4. Velg deretter startpunkt. (På en iPhone kan du gjøre dette ved å søke fritt i søkefeltet, trykke på "Hjemmehavn", trykke på "Velg på kartet" eller "Din posisjon". På en Android velger du mellom "Fra din posisjon", "Fra hjemmehavn" eller "Velg på kartet")

5. Klikk deretter på “Opprett autorute”

6. Hvis du vil justere startpunktet, klikker du på det og drar til ønsket sted på kartet, eller søker etter et sted ved å trykke på tekstfeltet for startpunkt øverst. Du justerer sluttpunktet på samme måte. For å forlenge ruten ved å endre sluttpunktet kan du også holde lenge inne på stedet på sjøkartet du vil reise til.

7. Du kan også legge til eller fjerne veipunkter langs ruten som autoruten tar hensyn til. Da oppretter du et veipunkt ved å trykke på rutelinjen. Veipunktet kan du deretter flytte til ønsket sted. Du trenger ikke flytte mer enn ett (1) veipunkt.

8. Når du er fornøyd med ruten, velg om du vil lagre ruten ved å klikke på “Lagre og lukk” eller om du vil starte navigasjonen ved å klikke på “Start”.

For enkelt å opprette en optimal rute for deg og båten din, sørg for at båtopplysningene dine er riktig utfylt i appen. Dette inkluderer detaljer som båtens høyde og dypgående. For å oppdatere båtopplysningene, gå til “Båt” og klikk deretter på bildet av båten din. Her kan du angi alt fra navn, modell, mål, motor og forsikring.