Hvorfor viser appen noen ganger en unøyaktig posisjon?

Hvis din Skippos-app viser en unøyaktig posisjon, der båten din for eksempel ser ut til å seile på land, kan det skyldes problemer med GPS-signalet. Her forklarer vi de vanligste årsakene og gir tips om hvordan du kan løse dette.

Vanlige årsaker:

1. Enhetsbegrensninger: Eldre mobiltelefoner eller nettbrett har kanskje ikke ekte GPS og bruker i stedet mobilmaster for å beregne posisjonen, noe som kan føre til unøyaktigheter basert på terrenget.

2. Dårlig tilkobling: Å stole bare på Wi-Fi for posisjonering kan være utilstrekkelig. Sørg for at enheten din har et aktivt mobildatakort.

3. Blokkert GPS-signal: Gjenstander som bygninger, høye trær eller fjell kan blokkere signalet fra GPS-satellittene.

4. Tekniske begrensninger: GPS-teknologien er ikke feilfri, og nøyaktigheten kan variere, spesielt i områder med dårlig satellittdekning.

5. Forstyrrelser: Elektroniske enheter i nærheten kan forstyrre GPS-mottaket.

Løsninger:

1. Forbedre mottaket: Prøv å ha uhindret sikt mot himmelen når du bruker GPS-funksjonen. Unngå å plassere enheten din nær store metallgjenstander eller andre forstyrrende elektroniske enheter.

2. Regelmessige oppdateringer: Sørg for at både Skippos-appen og enhetens operativsystem er oppdatert for å dra nytte av de siste forbedringene og feilrettelsene.

3. Kontakt support: Hvis du fortsatt opplever problemer selv etter å ha fulgt disse trinnene, anbefaler vi at du kontakter kundestøtten vår for ytterligere assistanse.

Merk at Skippos-appen eller nettbasert planleggingsverktøy ikke støtter synkronisering med ekstern GPS.