Hvorfor viser appen noen ganger feil posisjon?

Hvis Skippos app viser en feilaktig posisjon, for eksempel at båten din ser ut til å seile på land, kan det skyldes problemer med GPS-signalet. Her forklarer vi de vanligste årsakene og gir tips til hvordan du kan løse dette.

Vanlige årsaker:

• Enhetens begrensninger: Eldre mobiler eller nettbrett har kanskje ikke ekte GPS og bruker i stedet mobilmaster for å beregne posisjonen, noe som kan føre til unøyaktigheter basert på terrenget.

• Dårlig tilkobling: Bruk av kun Wi-Fi for posisjonering kan være utilstrekkelig. Sørg for at enheten din har et aktivt mobildatakort.

• Obstruert GPS-signal: Gjenstander som bygninger, høye trær eller fjell kan blokkere signalet fra GPS-satellittene.

• Tekniske begrensninger: GPS-teknologi er ikke feilfri, og nøyaktigheten kan variere, spesielt i områder med dårlig satellittdekning.

• Forstyrrelser: Elektroniske enheter i nærheten kan forstyrre GPS-mottaket.

Tiltak:

• Forbedre mottaket: Forsøk å ha fri sikt mot himmelen når du bruker GPS-funksjonen. Unngå å plassere enheten nær store metallgjenstander eller andre forstyrrende elektroniske apparater.

• Oppdater regelmessig: Sørg for at både Skippos app og enhetens operativsystem er oppdatert for å utnytte de nyeste forbedringene og feilrettingene.

• Kontakt support: Hvis du fortsatt opplever problemer til tross for at du har fulgt disse trinnene, anbefaler vi at du kontakter vår kundesupport for videre assistanse.

Merk at Skippos app eller planleggingsverktøy på nettet ikke støtter synkronisering med ekstern GPS.