Appen visar ibland felaktig position. Vad beror det på?

Om Skippo-appen visar en felaktig position, till exempel att båten verkar segla på land, kan detta bero på problem med GPS-signalen.

Här är några möjliga orsaker till detta:

Enhet: Vissa äldre mobiler eller läsplattor har inte riktig GPS inbyggd utan beräknar en position utifrån mobiltorn, och dessa positioner kan vara något felaktiga beroende på terrängen mellan tornen och telefonen.

Uppkoppling: Se till att du har ett mobildatakort i din enhet och förlita dig inte endast på Wi-Fi uppkoppling.

Svag eller obstruerad GPS-Signal: Byggnader, höga träd, berg eller även kraftiga moln kan ibland störa eller blockera GPS-signalen, vilket leder till mindre exakta positionsuppgifter.

Tekniska begränsningar: GPS-tekniken har inneboende begränsningar och precisionen kan variera. I vissa situationer, särskilt i områden med dålig satellittäckning, kan GPS-enheten ha svårt att få en exakt position.

Interferens: Elektronisk interferens från andra enheter ombord på båten eller i närheten kan ibland påverka GPS-mottagarens förmåga att korrekt tolka signalerna från satelliterna.

För att minimera dessa problem kan du: Se till att ha fri sikt mot himlen för att förbättra mottagningen. Undvik att placera din GPS-enhet nära stora metallföremål eller elektroniska enheter som kan skapa interferens. Uppdatera appen och enhetens operativsystem regelbundet för att dra nytta av de senaste förbättringarna och buggfixarna. Om problemet kvarstår trots goda förhållanden, skicka in ett ärende till vår kundsupport för vidare assistans.