Varför visar appen ibland felaktig position?

Om din Skippos app visar en felaktig position, där din båt exempelvis ser ut att segla på land, kan det bero på problem med GPS-signalen. Här förklarar vi de vanligaste orsakerna och ger tips på hur du kan åtgärda detta. Notera att Skippos app eller planeringsverktyg på webben inte supporterar synkronisering med extern GPS.

Vanliga Orsaker:

1. Enhetens begränsningar: Äldre mobiler eller läsplattor kanske inte har äkta GPS och använder istället mobiltorn för att beräkna positionen, vilket kan leda till felaktigheter baserade på terrängen.

2. Dålig uppkoppling: Användning av enbart Wi-Fi för positionering kan vara otillräckligt. Se till att din enhet har ett aktivt mobildatakort.

3. Obstruerad GPS-signal: Föremål som byggnader, höga träd eller berg kan blockera signalen från GPS-satelliterna.

4. Tekniska begränsningar: GPS-teknologin är inte felfri, och precisionen kan variera, speciellt i områden med dålig satellittäckning.

5. Interferens: Elektroniska enheter i närheten kan störa GPS-mottagningen.

Åtgärder:

1. Förbättra mottagningen: Försök att ha fri sikt mot himlen när du använder GPS-funktionen. Undvik att placera din enhet nära stora metallföremål eller andra störande elektroniska apparater.

2. Uppdatera regelbundet: Se till att både Skippos app och din enhets operativsystem är uppdaterade för att utnyttja de senaste förbättringarna och buggfixarna.

3. Kontakta support: Om du fortfarande upplever problem trots att du följt dessa steg, rekommenderar vi att du kontaktar vår kundsupport för vidare assistans.