Hur skapar jag en rutt? (utan autorutt)

Följ dessa steg för att skapa en rutt i Skippos app

Det finns flera sätt till öppna vyn för att skapa rutt, antingen under fliken "Mitt Skippo" under "Rutter", under fliken "Navigera" eller genom att:

1. Gå till fliken “Planera”

2. Klicka på sjökortet för att välja slutpunkt (dit du vill rutta).

3. Klicka i på “Rutta hit”

4. Välj sedan startpunkt. (På en Iphone du göra genom att söka fritt i sökfältet, trycka på "Hemmahamn", trycka på "Välj på kartan" eller "Din position". På en Android väljer du mellan "Från din position", "Från hemmahamn", eller "Välj på kartan")

6. Om du vill justera startpunkt klickar du på den och drar dit du vill på kartan, eller söker efter en plats genom att trycka på textfältet för startpunkt högst upp. Du justerar slutpunkt på samma sätt. För att förlänga rutten genom att ändra slutpunkt kan du också hålla in länge på den plats på sjökortet du vill åka till.

7. Du kan även addera eller ta bort waypoints längs med rutten. Du skapar en waypoint genom att trycka på ruttlinjen. Waypointen kan du sedan flytta på där du vill ha den.

8. När du är nöjd med din rutt. Välj om du vill spara din rutt genom att klicka på “Spara och stäng” eller om du vill starta navigation genom att klicka “Starta”.

Har du testat att autorutta? Klicka på knappen “Skapa autorutt” så beräknar vi den bästa rutten för dig och din båt. För att automatiskt ruttplanera, se till att din båtinformation är korrekt ifylld i appen. Detta inkluderar detaljer som båtens höjd och djupgående.

För att uppdatera din båtinformation gå till “Båt” och klicka sedan på bilden på din båt. Där kan du ställa in allt från namn, modell, mått, motor och försäkring.

Följ dessa steg för att skapa en rutt i planeringsverktyget på webben

1. Gå till https://skippo.se/plan

2. Klicka på sjökortet för att välja slutpunkt

3. Klicka på “Skapa rutt”

4. Välj om du vill skapa rutt från “Hemmahamn” eller “Välj på kartan”

5. Om du väljer “Välj på kartan”, klicka på sjökortet för att välja startpunkt

6. Du har nu skapat din rutt. Vi räknar ut avstånd i sjömil vilket justeras när du flyttar start- och slutpunkt på sjökortet.