Hur mäter jag avstånd på sjökortet?

Automatisk ruttplanering gör det enkelt att mäta avstånd på sjökoret.

Mät avstånd i Skippos app

Det finns två olika sätt att mäta avstånd i appen, det första är att mäta avstånd fågelvägen mellan endast två punkter:

1. Gå till fliken "Planera"

2. Tryck på en plats på sjökortet

3. Tryck på "Mät" (genom att dra raden med knappar till till vänster om du inte ser "Mät" från början på en mindre skärm)

4. Flytta runt sjökortet för att mäta avståndet

Det andra sättet att mäta avstånd, och som blir mer exakt är:

1. Gå till fliken “Planera”

2. Klicka på sjökortet för att välja slutpunkt.

3. Klicka på “Rutta hit”

3. Välj sedan startpunkt. Detta kan du göra genom att söka fritt i sökfältet, välja hemmahamn, välja plats på sjökortet eller välja din nuvarande position.

4. Vi räknar ut avstånd i sjömil vilket justeras när du flyttar start- och slutpunkt på sjökortet. Du flyttar slutpunkten genom att dra den, eller hålla in på sjökortet dit du vill flytta den

Mät avstånd i planeringsverktyget på webben

1. Gå till https://skippo.se/plan

2. Klicka på sjökortet för att välja slutpunkt

3. Klicka på “Skapa rutt”

4. Välj om du vill skapa rutt från “Hemmahamn” eller “Välj på kartan”

5. Om du väljer “Välj på kartan”, klicka på sjökortet för att välja startpunkt

6. Vi räknar ut avstånd i sjömil vilket justeras när du flyttar start- och slutpunkt på sjökortet.