Hur mäter man avstånd på sjökortet?

Automatisk ruttplanering gör det enkelt att mäta avstånd på sjökoret.

Mät avstånd i Skippos app
1. Gå till fliken “Planera”

2. Klicka på sjökortet för att välja slutpunkt.

3. Klicka på “Rutta hit”

3. Välj sedan startpunkt. Detta kan du göra genom att söka fritt i sökfältet, välja hemmahamn, välja plats på sjökortet eller välja din nuvarande position.

4. Vi räknar ut avstånd i sjömil vilket justeras när du flyttar start- och slutpunkt på sjökortet.

Mät avstånd i planeringsverktyget på webben

1. Gå till https://skippo.se/plan

2. Klicka på sjökortet för att välja slutpunkt

3. Klicka på “Skapa rutt”

4. Välj om du vill skapa rutt från “Hemmahamn” eller “Välj på kartan”

5. Om du väljer “Välj på kartan”, klicka på sjökortet för att välja startpunkt

6. Vi räknar ut avstånd i sjömil vilket justeras när du flyttar start- och slutpunkt på sjökortet.