Hur mycket lagringsutrymme kräver offlinekartor av min telefon eller surfplatta?

Att ladda ner offlinekartor kräver en hel del lagringsutrymme. Som referens kan en karta som täcker 5 sjömil, uppta cirka 25 MB utrymme, därför rekommenderar vi att du endast laddar ner de kartor som du verkligen behöver ha tillgång till offline, tex där du vet att uppkopplingen kan vara dålig.

Anledningen till att offlinekartor kräver mycket lagringsutrymme beror på att dessa består av flera små bilder som sammanfogas till detaljrika och zoomingsbara kartor.

Behöver du frigöra utrymme på din telefon rekommenderar vi att du raderar de offlinekartor som du inte längre behöver.