Kuinka mitata etäisyys merikartalla?

Automaattinen reittisuunnittelu tekee etäisyyden mittaamisesta helppoa merikartalla.

Mittaa etäisyys Skippon sovelluksessa

Sovelluksessa on kaksi tapaa mitata etäisyyttä. Ensimmäinen on mitata etäisyys linnuntietä vain kahden pisteen välillä:

1. Mene "Suunnittele" välilehdelle.
  2. Napauta paikkaa merikartalla.
  3. Napauta "Mittaa" (vetämällä painikeriviä vasemmalle, jos et näe "Mittaa" heti pienemmällä näytöllä).
  4. Liikuta merikarttaa mitataksesi etäisyyden.

Toinen, tarkempi tapa mitata etäisyyttä on:

1. Mene "Suunnittele" välilehdelle.
  2. Klikkaa merikarttaa valitaksesi päätepisteen.
  3. Klikkaa "Reititä tänne".
  4. Valitse sitten lähtöpiste. Tämä voidaan tehdä vapaasti hakemalla hakukentästä, valitsemalla kotisatama, valitsemalla paikka merikartalla tai valitsemalla nykyinen sijaintisi.
  5. Laskemme etäisyyden merimailina, mikä säätyy, kun siirrät lähtö- ja päätepistettä merikartalla. Siirrä päätepistettä vetämällä sitä tai pitämällä alhaalla merikarttaa sinne, minne haluat siirtää sen.

Mittaa etäisyys verkkosuunnittelutyökalussa

1. Mene https://skippo.fi/plan.
  2. Klikkaa merikarttaa valitaksesi päätepisteen.
  3. Klikkaa "Luo reitti".
  4. Valitse haluatko luoda reitin "Kotisatamasta" vai "Valitse kartalta".
    • Jos valitset "Valitse kartalta", klikkaa merikarttaa valitaksesi lähtöpisteen.
  5. Laskemme etäisyyden merimailina, mikä säätyy, kun siirrät lähtö- ja päätepistettä merikartalla.