AIS - Hvad er funktionen AIS & Skippo-både, og hvordan bruger jeg det?

AIS står for Automatic Identification System og lader dig se andre bådes positioner direkte på søkortet i Skippos app. Systemet fungerer ved, at både med en AIS-transponder regelmæssigt sender oplysninger om deres nuværende position via en digital radiokanal. I Skippos app kan du se både med AIS aktiveret og Skippo-både, der har valgt at dele deres position. Bemærk, at AIS & Skippo-bådfunktionen kun er tilgængelig i appen online og ikke i planlægningsværktøjet på nettet.

Ved at klikke på en båd på søkortet får du vist navn, fartøjstype, fart og længde. Klik på fartøjets navn for at se yderligere oplysninger. Hvis du vil gemme båden som favorit, klik på stjernen i øverste højre hjørne. Båden gemmes derefter til din profil og blandt dine filtre, så det bliver lettere for dig at følge båden.

Følg disse trin for at se oplysninger om andre fartøjer i nærheden:

1. Gå til fanen “Planlæg”
  2. Klik på kortindstillingerne
  3. Under “kortlag”, slå “AIS & Skippo-både” til
  4. Nu skulle du kunne se andre fartøjer på søkortet
  5. Vælg, om du vil se alle typer både, eller vælg at filtrere ved at klikke på “Mere”.
  6. Når du har valgt, hvilke både du vil se på søkortet, klik “Vis på kortet”.

Følg disse trin for at dele din position på søkortet:

1. Gå til fanen “Planlæg”
  2. Klik på kortindstillingerne
  3. Under “Kortindstillinger”, slå “Del din position på kortet” til
  4. Nu deler du din position på søkortet

Følg disse trin for at finde venner og både at følge:

Ved at klikke på en båd på søkortet og derefter på stjernen i øverste højre hjørne gemmer du en båd til din profil for at følge den. Du kan også finde både ved at søge efter dem, følg disse trin:

1. Gå til fanen “Mit Skippo”
  2. Klik på stjernen i menuen
  3. Klik på knappen “Find både at følge”
  4. Søg efter en anden bruger, bådens navn, MMSI eller kaldesignal.
  5. Du kan direkte fra listen over søgeresultater klikke på stjernen for at gemme en båd som favorit.
  6. Hvis du vil have mere information om en båd, før du gemmer den som favorit, klik på bådens navn.
  7. Endelig klik på stjernen i øverste højre hjørne

Når du går tilbage til din profil “Mit Skippo”, vil du nu have dine favoritbåde på listen. I fanen “Planlæg” under kortindstillingerne kan du filtrere, så du kun ser dine favoritter. Vælg at filtrere ved at klikke på “Mere” under “AIS & Skippo-både”. Når du har valgt, hvilke både du vil se på søkortet, klik “Vis på kortet”.

Almindelige årsager til, at AIS-både eller Skippo-både ikke vises på søkortet:

• Søfartsstyrelsens og andre leverandørers master kan undertiden ikke opfange signalet fra bådene. Dette kan ske, hvis båden er langt ude til havs, har en svag sender eller en lav antenne.
  • En båd kan havne i radiodødszone med sin AIS, hvilket betyder, at den ikke vises på kortet.
  • I visse tilfælde filtrerer vores leverandører mindre både fra af hensyn til privatlivets fred, hvilket kan medføre, at visse både ikke vises.
  • Hvis en Skippo-bruger deler sin position via appen, men befinder sig langt fra vand, vil positionen ikke blive vist i appen.
  • For at appen skal kunne dele din position, selv når du ikke aktivt bruger appen, skal den være aktiv i baggrunden. Dette betyder, at appen stadig arbejder, selvom du ikke ser den på skærmen. Hvis du slukker appen helt, kan den ikke fortsætte med at dele din position.
  • Ved visse lejligheder kan tekniske problemer opstå, og bådene vises ikke korrekt, hvorfor vi kontinuerligt arbejder på at forbedre leveringen af information om AIS & Skippo-både for at sikre den bedst mulige nøjagtighed.