AIS - Mikä on AIS & Skippo-veneet -toiminto ja miten käytän sitä?

AIS tarkoittaa automaattista tunnistusjärjestelmää (Automatic Identification System), ja sen avulla voit nähdä muiden veneiden sijainnit suoraan Skippon sovelluksen kartalla. Järjestelmä toimii siten, että AIS-lähettimellä varustetut veneet lähettävät säännöllisesti tietoja nykyisestä sijainnistaan digitaalisella radiokanavalla. Skippon sovelluksessa voit nähdä veneet, joilla on AIS päällä, sekä Skippo-veneet, jotka ovat valinneet sijainnin jakamisen. Huomaa, että AIS & Skippo-veneet -toiminto on saatavilla vain sovelluksessa verkossa, ei verkkoselaimen suunnittelutyökalussa.

Klikkaamalla venettä kartalla näet nimen, aluksen tyypin, nopeuden ja pituuden. Klikkaa aluksen nimeä saadaksesi lisätietoja. Jos haluat tallentaa veneen suosikiksi, klikkaa oikeassa yläkulmassa olevaa tähteä. Vene tallennetaan profiiliisi ja suodattimiesi joukkoon, jotta voit helpommin seurata venettä.

Noudata näitä ohjeita nähdäksesi tietoja lähialueen muista aluksista:

1. Mene "Suunnittele" -välilehteen
  2. Klikkaa kartta-asetuksia
  3. Karttatasot -kohdassa kytke päälle "AIS & Skippo-veneet"
  4. Nyt sinun pitäisi nähdä muut alukset kartalla
  5. Valitse, haluatko nähdä kaikki venetyypit, tai suodata klikkaamalla "Lisää"
  6. Kun olet valinnut, mitkä veneet haluat nähdä kartalla, klikkaa "Näytä kartalla"

Noudata näitä ohjeita jakaaksesi sijaintisi kartalla:

1. Mene "Suunnittele" -välilehteen
  2. Klikkaa kartta-asetuksia
  3. Kartta-asetuksissa kytke päälle "Jaa sijaintisi kartalla"
  4. Nyt jaat sijaintisi kartalla

Noudata näitä ohjeita löytääksesi ystäviä ja veneitä, joita seurata:

Klikkaamalla venettä kartalla ja sitten oikeassa yläkulmassa olevaa tähteä tallennat veneen seurattavaksi profiiliisi. Voit myös löytää veneitä etsimällä niitä, noudata näitä ohjeita:

1. Mene "Oma Skippo" -välilehteen
  2. Klikkaa tähteä valikossa
  3. Klikkaa "Löydä veneitä seurattavaksi" -painiketta
  4. Etsi toista käyttäjää, veneen nimeä, MMSI-tunnusta tai kutsutunnusta.
  5. Voit klikata tähteä suoraan hakutulosten listalta tallentaaksesi veneen suosikiksi.
  6. Jos haluat lisätietoja veneestä ennen tallentamista suosikiksi, klikkaa veneen nimeä.
  7. Lopuksi klikkaa tähteä oikeassa yläkulmassa

Kun palaat "Oma Skippo" -profiiliisi, näet nyt suosikkiveneesi listalla. "Suunnittele" -välilehdellä kartta-asetuksissa voit suodattaa niin, että näet vain suosikkisi. Valitse suodatus klikkaamalla "Lisää" kohdassa "AIS & Skippo-veneet". Kun olet valinnut, mitkä veneet haluat nähdä kartalla, klikkaa "Näytä kartalla".

Yleisimmät syyt, miksi AIS-veneitä tai Skippo-veneitä ei näy kartalla:

• Merenkulkuviraston ja muiden palveluntarjoajien mastot eivät aina pysty vastaanottamaan veneiden signaalia. Tämä voi tapahtua, jos vene on kaukana merellä, lähettimen teho on heikko tai antenni on matala.
  • Vene voi päätyä radioskuggioon AIS-lähettimellään, mikä tarkoittaa, että se ei näy kartalla.
  • Joissakin tapauksissa palveluntarjoajamme suodattavat pienemmät veneet pois yksityisyyden suojaamiseksi, mikä voi johtaa siihen, että jotkut veneet eivät näy.
  • Jos Skippo-käyttäjä jakaa sijaintinsa sovelluksen kautta mutta on kaukana vedestä, sijaintia ei näytetä sovelluksessa.
  • Jotta sovellus voisi jakaa sijaintisi, vaikka et aktiivisesti käyttäisi sitä, sen on oltava käynnissä taustalla. Tämä tarkoittaa, että sovellus toimii edelleen, vaikka et näe sitä näytöllä. Jos suljet sovelluksen kokonaan, se ei voi jatkaa sijaintisi jakamista.
  • Joskus teknisiä ongelmia voi ilmetä, ja veneitä ei näytetä oikein. Tämän vuoksi teemme jatkuvasti töitä parantaaksemme AIS & Skippo-veneiden tietojen toimitusta varmistaaksemme parhaan mahdollisen tarkkuuden.